Cursuri Calificare

Ca urmare a solicitarilor din partea apicultorilor tineri, dornici de se alatura breslei noastre, dar si a intentiei noastre de a ridica nivelul de cunostinte ale membrilor asociatiei noastre, Apicola Bacau a obtinut in anul 2011 autorizarea C.N.F.P.A. de a sustine cursuri de calificare in meseria de apicultor.

Societatea dispune de o baza materiala moderna, de un suport de curs usor de asimilat si beneficiaza de lectori cu experienta care aplica metode de predare interactive. In cadrul orelor de aplicatii practice, beneficiem de sprijinul apicultorilor membri in A.C.A. Bacau.

Cursul de calificare cuprinde 360 de ore de pregatire si se desfasoare pe parcursul a trei luni.

La sfarsitul cursului, absolventii primesc o diploma de calificare recunoscuta de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, precum si de Ministerul Educatiei, Cecetarii, Tineretului si Sportului, fiind utila in accesarea fondurilor europene (programele derulate prin A.P.D.R.P.), precum si la depunerea dosarelor de subventie (P.N.A.).

Periodele de inscriere precum si datele de incepere a cursurilor vor fi anuntate si prin intermediul acestui site. De asemenea, puteti obtine relatii si la sediul nostru din str. Mihai Viteazu, nr.4, din Bacau.

Pentru a veni in sprijinul doritorilor, putem organiza aceste cursuri in zona (comuna) dumneavoastra, in masura in care este posibila formarea unei grupe de minim 20 cursanti.

Pentru a va putea inscrie la cursurile de calificare, este obligatoriu sa aveti varsta de 16 ani si sa fiti absolvit cel putin o scoala generala.

Documentele necesare inscrierii la cursuri sunt:

- Copie B.I. (C.I.);

- Copie dupa ultima diploma obtinuta intr-o forma de invatamant;

- Adeverinta medicala emisa de medicul de familie din care sa reiasa ca sunteti apt pentru a urma cursul de calificare.